Sfantul Andrei - ocrotitorul Romaniei

 

        In data de 30 noiembrie, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Sfantul Andrei, care, alaturi de fratele sau Petru au fost primii ucenici ai lui Iisus Hristos. In momentul in care apostolii si-au impartit regiunile in care vor merge pentru a face cunoscuta invatatura crestina, Sfantului Andrei i-au revenit meleagurile tarii noastre, astfel el a fost cel care a semanat semintele crestinismului. Din aceasta cauza este considerat ocrotitorul spiritual al Romaniei, iar data de 30 noiembrie este o data importanta in calendarul religios roman.
        Alaturi de ucenicii sai, Sfantul Andrei a trait intr-o pestera si a botezat oameni in apa unor izvoare din apropiere. Pestera poarta azi numele de "Pestera Sfantului Andrei", si este atat un locas religios important, cat si un obiectiv turistic.
Sfantul Andrei a avut un sfarsit de mucenic, fiind omorat prin rastignirea pe cruce, cu capul in jos, in localitatea Patras, langa Corint. Crucea pe care fost rastignit a avut o forma mai aparte, in X, careia i-a ramas numele de "Crucea Sfantului Andrei".

        Pestera Sfantului Andrei, situata in dreptul localitatii Ion Corvin pe soseaua Constanta - Ostrov este atat un obiectiv turistic de o frumusete rara, cat si un loc cu o importanta deosebita pentru istoria poporolui nostru ca popor crestin. In aceasta pestere a trait, alaturi de ucenicii sai, Sf. Andrei, Apostolul Romanilor. Golita de icoane si alte obiecte religioase in perioada comunismului, pestera si-a redobandit statutul de loc sacru in perioada imediat urmatoare Revolutiei, functionand in prezent un asezamant manastiresc.
        In apropierea sa se gasesc cele 9 izvoare unde, conform traditiei, Sf. Andrei a botezat primii crestini de pe teritoriul tarii noastre in secolul I d. Hr.
        Turistii ce trec prin aceasta zona, dupa ce viziteaza interiorul pesterii, isi pot potoli setea la aceste izvoare, la care, conform legendei, curge cea mai buna, mai racoroasa si mai limpede apa de pe tot cuprinsul Dobrogei.

ALTE DATE DESPRE SF. AP. ANDREI

 

Top pf page

 

 

NON NOBIS DOMINE NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM !

 

 

Marele Priorat al Romaniei al OSMTH