version francaise                   versiune in romana                          english version 


Marele Priorat Magistral al Romaniei

MESAJE PRIORALE

Excelenta Sa Cavaler Mare Cruce Dan VASILIU

Marele Prior Magistral al Romaniei

Mare Senesal de Onoare al Frantei


 

Mesaj Prioral 26.05.2011.pdf

 

Mesaj Prioral 02.05.2011.pdf  +  LAMURIRI.pdf

 

 

 

Mesaj Prioral 09.07.2010.pdf

 

Mesaj Prioral 07.07.2010.pdf

 

Mesaj Prioral 08.04.2010.pdf

 

Mesaj Prioral 18.01.2010.pdf

 

 

 

Mesaj Prioral 29.10.2009.pdf

 

Mesaj Prioral 28.09.2009.pdf

 

Mesaj Prioral 01.09.2009.pdf

 

Mesaj Prioral 26.08.2009.pdf

 

Mesaj Prioral 18.03.2009.pdf

 

Mesaj Prioral 12.02.2009.pdf

 

Mesaj Prioral 27.01.2009.pdf

 

 

 

Mesaj Prioral 25.11.2008.pdf

 

Mesaj Prioral 30.09.2008.pdf

 

Mesaj Prioral 27.08.2008.pdf

 

 

 

Mesaj Prioral 20.11.2007.pdf

 

Mesaj Prioral 26.10.2007.pdf

 

Mesaj Prioral 13.10.2007.pdf

 

Mesaj Prioral 27.09.2007.pdf

 

Mesaj Prioral - Comemorare Patriarh 01.08.2007.pdf

 

Mesaj Prioral 25.06.2007.pdf

 

Mesaj Prioral 28.03.2007.pdf

 

Mesaj Prioral

 

Iubiti frati Cavaleri, iubite surori Doamne ale Templului, dragi Postulanti Sergenti si Scutieri,

 

Pasim cu totii in anul 2007 A.D. ( 889 A.T.) cu speranta de mai bine, de mai multe impliniri, cu dorinta de a ne realiza toate visurile noastre si ale celor ce ne stau si ne sunt aproape. Mai presus de orice, pasim intr-o noua etapa pentru noi, romanii, cu demnitate, cu optimism si  cu incredere in viitor.

 

Nobili Cavaleri si Nobile Doamne ale Templului, viitorul trebuie sa ne apartina, iar misiunea noastra alaturi de acest magnific Ordin al Templului, din care facem cu totii parte, trebuie sa o afirmam public si sa o ridicam la nivel de ideal al fiecaruia dintre noi.

 

Nobili Cavaleri si Nobile Doamne ale Templului, anul acesta se implinesc 700 de ani de cand Ordinul nostru a fost acuzat pe nedrept si, cel putin aparent, i s-a confiscat stralucirea si toate faptele sale de glorie. Noi, urmasii de drept ai celor ce s-au sacrificat pentru Ordin, avem datoria sacra de a nu le intina imaginea si de a ne ridica la inalta si sublima lor valoare. Faptele si actiunea noastra vor demonstra cat de pregatiti am fost pentru a le fi demni urmasi. Cei ce vor veni dupa ele ne vor judeca si ne vor inscrie cu litere de aur in istoria Ordinului, sau … ne vor uita.

 

Anul care a trecut am reusit impreuna sa facem mult. Anul 2007 ne indeamna la si mai mult. Caritatea trebuie sa devina unul din principalele noastre comandamente, iar acest lucru, trebuie sa fim constienti, este nevoie sa-l facem impreuna. Actiunea noastra comuna va avea un rezultat de mii de ori mai important, decat suma actiunilor nostre singulare. O armata care actioneaza la o singura comanda are reale sanse de succes, mai multe decat fiecare companie care actioneaza independent.

 

Nobili Cavaleri si Nobile Doamne ale Templului, sa fim constienti ca apartinem unui Ordin civil si laic, dar cu o disciplina militara si cu un caracter religios – crestin. Site-ul nostru www.osmth.ro, organizat intr-o forma noua, va indica prin paginile sale ce trebuie sa cunoasteti spre a fi pregatiti in fata ignorantei si a minciunii, precum si regulamentele pe care trebuie sa le respectati. Este un site dinamic si va invit sa-l accesati macar o data la o luna (preferabil mult mai des), pentru a afla noutati. Seria “Invataturilor de credinta” va fi continuata de Capelanii si Marii Capelani ai Ordinului nostru. In afara de aceasta, eu va voi transmite cat mai multe din principiile si regulile care trebuie respectate, incercand sa corectez eventualele greseli care ar putea aparea in activitatea noastra.

 

Actiunile noastre vor fi cat mai atractive si va vor oferi ocazia sa va cunoasteti si sa va sprijiniti fratern atunci cand aveti nevoie de un sfat sau de o indrumare. Multumirea si linistea sufleteasca, pe care o veti incerca fiecare atunci cand veti participa la faptele bune initiate de Ordin, va vor transpune in noi dimensiuni si va vor oferi detasarea necesara in fata obstacolelor inerente cu care ne confruntam zi de zi. Nu ati venit alaturi de noi din obligatie ci de buna voie. Nu trebuie sa tratati Ordinul ca pe o povara ci ca pe o eliberare si o evadare intr-o lume mai buna (din pacate deocamdata doar ideala), pe care noi insine o construim asa dupa cum de indeamna sufletul. Participarea fiecaruia, dupa puteri, este o conditie a apartenentei la Ordin. Lipsa de participare nu face decat sa va indeparteze de comunitatea noastra. Sunt sigur ca fiecare dintre voi poate in decursul unui an sa-si rezerve timpul necesar, pentru a contribui la viata Ordinului in Romania si a se incarca spiritual prin fapta si credinta in comuniune cu toti fratii si surorile sale. Din pacate, insa, nu toti cei chemati sunt si alesi.

 

Nobili Cavaleri si Nobile Doamne ale Templului, in fata atator provocari si tentatii ale vietii de zi cu zi, voi trebuie sa fiti constienti ca nimeni, si nimic, din lumea aceasta nu a avut si nu va avea puterea de a va innobila cum a facut acest Ordin pentru voi. De aceea, trebuie sa-i acordati tot respectul cuvenit si sa-i fiti devotati, prin aceasta intaridu-va in calitatea de bravi soldati ai Domnului nostru Iisus Hristos. Optiunea voastra pentru Ordin trebuie sa primeze inaintea oricaror altor obligatii, exceptie facand datoria pe care o aveti fata de patrie si fata de familie (in cazul in care acestea nu va impun dezicerea de religia crestina si de Dumnezeu).

 

Nobili Cavaleri si Nobile Doamne ale Templului, respectand si practicand principiile crestine si ale O.S.M.T.H., veti fi mai proape de mantuire decat orice alt crestin. Ati fost chemati sa-L slujiti pe Dumnezeu in forma cea mai cuprinzatoare, public si fara a avea nimic de ascuns. Prin cercetarea voastra, cu credinta, a istoriei, a stiintei, a filosofiei, a tot ceea ce ne inconjoara, perfectionarea si apropierea voastra de cele adevarate si de lumina cunoasterii vor fi pe zi ce trece mai desavarsite. Intelegerea si decriptarea adevaratului sens al vietii si al menirii in aceasta lume vi se vor revela tot mai mult. Ochii vostri vor privi lumea in care traim cu mai multa adancime, iar mintea voastra va interpreta toate acestea cu mai multa intelepciune. Sunt convins ca vom ajunge impreuna sa ne dam seama de toata desertaciunea acelor “prooroci mincinosi” care ne pandesc la tot pasul si care incearca sa ne cuprinda in mreaja lor. Avem privilegiul de a ne inalta prin faptele pe care le facem, si prin sprijinul primit din partea celor ce au menirea de a se ingriji in a proteja sufletele, nu vom cadea in greseala. Fiind, simtind si invatand impreuna, pasim pe calea cea dreapta, fara frica de a ne abate de la calea cea dreapta.

 

Nobili Cavaleri si Nobile Doamne ale Templului, urari de sanatate si prosperitate sunt convins ca ati primit din belsug. Eu, Marele Prior Magistral al Romaniei, va doresc la acest inceput de an ca Duhul Sfant sa va indrume spre a fi buni crestini, spre a iubi mai mult pe aproapele, spre a va intari in credinta, spre a va ajuta sa va ridicati prin faptele voastre la inaltimea cerintelor Ordinului nostru si sa vegheze spre a nu va lasa sa ajungeti la pierderea nobilei calitati de Cavaler sau Doamna a Templului, sau la pierderea sufletului.

 

Postulantilor nostri, Sergenti si Scutieri, le urez sa ia aminte la toate acestea si sa primeasca cat mai curand, cu inima curata, cu dragoste si cu smerenie, binefacerile innobilarii lor in oastea crestina a Ordinului Templului.

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam !

 

Bucureşti, 05 ianuarie 2007 A.D. (889 A.T.)

 

Cav. Mare Cruce Dan VASILIU

Marele Prior Magistral al României


ARHIVA

 

ARHIVA 2004  ARHIVA 2005  ARHIVA 2006

ÇTop pf page

 

 

NON NOBIS DOMINE NON NOBIS, SED NOMINI TUO DA GLORIAM !

 

 

Ó Marele Priorat al Romaniei al OSMTH