ARCHIVUM MMXX A.D. (CMII A.T.)

GRUPUL DE REACTIE RAPIDA

constituit pentru sprijinul celor aflati in nevoie

in perioada pandemiei SARS-COV-2

2020-2021


In perioada pandemiei activitatile Ordinului s-au desfasurat cu respectarea masurilor de protectie impotriva virusului COVID-19 si a regulilor sanitare recomandate de catre reprezentantii administratiei centrale si locale. In majoritatea situatiilor lucrarile s-au desfasurat in sistem de videoconferinta. 


 

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Popesti-Leordeni, 21 decembrie 2020 (902 A.T.)

A fost efectuata o donatie catre Caminul de Batrani „Sfanta Maria” din Popesti Leordeni. Caminul este un centru socio-medical pentru varstnici, oferind servicii in sistem rezidential pentru 40 de persoane. Asezamantul este administrat de catre surorile din Congregatio Jesu Romania.

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, 04 decembrie 2020 (902 A.T.)

A fost efectuata o donatie catre Biserica Lutherana din Bucuresti. Sumele sunt destinate a veni in sprijinul enoriasilor in varsta si cu venituri mici cu ocazia Sarbatorii Nasterii Domnului.

 

Conferintele Verba Artis (902 A.T.)

In perioada noiembrie-decembrie 2020 A.D. (902 A.T.) s-a desfasurat, in format online, seria de conferinte organizate de Verba Artis in partenerial cu Universitatea Hyperion din Bucuresti si Marele Priorat General Magistral al Romaniei al OSMTH. Prelegerile au fost sustinute de Dr. in Arte vizuale Mariana Cimpeanu, membru al Uniunii Artiºtilor Plastici din România.

1. Periplu in iconografia bizantina - 18 noiembrie 2020 A.D. (902 A.T.)

2. Icoana bizanina, fundament al picturii religioase - 2 decembrie 2020 A.D. (902 A.T.)

3. Viziuni ale sacrului in arta contemporana - 16 decembrie 2020 A.D. (902 A.T.)

 

Rugaciune pentru sufletele ostasilor si civililor nevinovati care au murit in conflictul din Nagorno Karabah - Bucuresti, 15 octombrie 2020 A.D. (902 A.T.)

Joi, 15 octombrie 2020 A.D, s-a desfasurat, la  Catedrala Bisericii Ortodoxe Armene din Bucuresti, o Rugaciune pentru sufletele ostasilor si civililor nevinovati care au murit in conflictul din Nagorno Karabah si pentru reinstaurarea pacii in  zona.

Din partea Marelui Priorat General Magistral al Romaniei au participat E.S. Cav. Mare Cruce Ionel Dumitru, Marele Senesal, si Nobila Doamna Mare Ofiter Cristina Ciobanu, Marele Protector.

 

 

Capitulul de Innobilare și Investire al M.P.G.M.R. - Moneasa, 26 septembrie 2020 A.D. (902 A.T.)

Ceremonia avut loc la Moneasa,  jud. Arad, in data de 26 septembrie 2020 A.D. (902 A.T.). Ceremonia a fost condusa de E.S. Dan VASILIU - EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei. La lucrari a participat, online, E.S. Gerard Willery - EMC, Marele Maestru al OSMTH. Lucrarile s-au desfasurat cu respectarea masurilor de protectie impotriva pandemiei de COVID-19 si a regulilor sanitare recomandate de catre reprezentantii administratiei centrale si locale.

 

                   

 

  Rugaciune pentru sanatatea planetei - Bucuresti, 10 septembrie 2020 (902 A.T.)

În data de 10 septembrie 2020 A.D. (902 A.T.), la ora 19:00, s-a desfasurat o rugaciune pentru sanatatea planetei la Biserica Evanghelica C.A. (Lutherana) din București. Rigaciunea a avut loc la cererea Marelui Priorat General Magistral al Romaniei al OSMTH. La rugaciunea ecumenica au participat reprezentanti ai Bisericii Lutherane, Romano-Catolice si Ortodoxa Armeana. Actiunea s-a desfasurat cu respectarea masurilor de protectie impotriva pandemiei de COVID-19 si a regulilor sanitare recomandate de catre reprezentantii administratiei centrale si locale.

 

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Valea Screzii, 30 mai 2020 (902 A.T.)

In data de 30.05.2020 o delegatie a Marelui Consiliu al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei s-a deplasat la tabara de copii din localitatea Valea Screzii, comuna Valea Plopului, pentru finalizarea actiunii caritabile propusa de catre Comanderia nr. 4 „Carol I” - Bucuresti. Membrii delegatiei au fost: Cav. Mare Cruce Marius Toma – Mare Inspector, Doamna Mare Ofiter Ciobanu Cristina – Mare Protector, Cav. Comandor Sabin Brandiburu – Mare Intendent si Cav. Ofiter Madalin Merca – Mare Gardian. Au fost donate: un camion cu fructe si legume si un camion cu alimente si articole de igiena. Articolele au fost achizitionate din reteaua de magazine Profi. S-au adaugat produse de patiserie, oferite de catre Vals&Co SRL Market, precum si produse de igiena si curatenie, oferite de catre Mercom Impex SRL. Actiunea s-a desfasurat cu respectarea masurilor de protectie impotriva pandemiei de COVID-19 si a regulilor sanitare recomandate de catre reprezentantii administratiei centrale si locale.

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, 19 martie 2020 (902 A.T.)

Sponsorizare catre Maternitatea Spitalului clinic "dr. Ioan Cantacuzino" din Bucuresti pentru achizitionarea de echipamente de protectie impotriva SARS COV-2 (COVID 19).

 

Capitulul anual administrativ al M.P.G.M.R. - Bucuresti, 7 martie 2020 A.D. (902 A.T.)

In data de 7 martie 2020 A.D. (902 A.T.) s-a desfasurat Capitulul anual administrativ al M.P.G.M.R.cu participare internationala la Bucuresti. Au participat E.S. Gerard Willery - EMC, Marele Maestru al OSMTH si Mare Prior General al Frantei, E.S. Manfred Augustin - EMC, Marele Prior Magistral al Austriei, E.S. Snezana Zecevic - EMC, Marele Prior Magistral al Macedoniei de Nord, E.S. Dejan Jeremic - EMC, Marele Prior General Magistral al Serbiei, E.S. Asen Asenov - EMC, Marele Prior General Magistral al Bulgariei și Inalt Reprezentant al Convenției de la Bucuresti. Cu aceasta ocazie a fost reinfiintat Marele Priorat al Ungariei. E.S. Ladislau Elek - EMC a fost investit in functia de Mare Prior al Ungariei. Lucrarile au fost conduse de catre E.S. Dan Vasiliu - EMC, Marele Prior General Magistral al Romaniei.

Raportul Marelui Prior

Raportul Comanderiei nr. 1 „Dimitrie Cantemir” - Bucuresti

Raportul Comanderiei nr. 10 „Sfantul Bernard de Clairvaux” - Cluj

Raportul Comanderiei nr. 11 „Sfantul Ioan Evanghelistul” - Baia Mare

Raportul Comanderiei nr. 30 „Sfantul Mucenic Mina” - Oradea

Raportul Comanderiei nr. 32 „Matei Corvin” - Petrosani

Raportul Comanderei nr. 35 „Iohannes Honterus” - Brasov

Raportul Comanderiei nr. 50 „Petru Petrovici de Suraklin” - Lugoj

Raportul Comanderiei nr. 53 „Gondemar” - Bekescsaba

Raportul Ballivatului „Rossal” al Banatului si Crisanei

 

                    partea I  partea II

 

Capitulul de Innobilare și Investire al M.P.G.M.R. - Lugoj, 15 februarie 2020 A.D. (902 A.T.)

Capitulul a avut loc in orasul Lugoj, jud. Timiș, in data de 15 februarie 2020 A.D. (902 A.T.). Ceremonia a fost condusa de E.S. Florea Posteuca, EMC si E.S. Iuliu Stocklosa, EMC, Loctiitori ai Marelui Prior General Magistral al Romaniei.

 

         

 

Actiune caritabila a Marelui Priorat General Magistral al Romaniei - Bucuresti, 8 februarie 2020 (902 A.T.)

 A fost efectuata o donatie catre Sectia de Pediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” pentru achizitionarea unor echipamente si materiale necesare activitatii medicale. Suma a fost obtinuta in urma organizarii expozitiei de pictura cu vanzare, in parteneiat cu Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, din data de 9 decembrie 2019 A.D..

 

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor

Bucuresti, 18-25 ianuarie 2020 A.D. (902 A.T.)

 

          

Biserica Romano-Catolica, Catedrala Sfantul Iosif

Biserica Greco-Catolica, Catedrala Sfantul Vasile cel Mare

Biserica Ortodoxa Armeana, Catedrala Episcopala Sfintii Mihail si Gavriil

Biserica Anglicana

Biserica Evanghelica de Confesiune Augustana

Biserica Reformata, Calvineum

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!