Tinutele purtate de catre membrii Ordinului

 

 

Tinutele se poarta in conformitate cu instructiunile transmise cu ocazia diferitelor evenimente.

 

    POSTULANTI

Sergent

Scutier

Tinuta de lucru este alcatuita din rasa (neagra sau maro pentru Sergent si alba pentru Scutier), legata la brau cu o funie si cu o cruce rosie brodata pe piept. Numai Scutierii poarta manusi albe. Se recomanda purtarea unui pantalon de culoare inchisa.

         

Tinuta de gala este alcatuita din costum, frac sau smoching, camasa alba, vesta alba sau brau alb, papion alb pentru domni si tinuta adecvata de seara pentru doamne.

Tinuta de ocazie este alcatuita costum negru sau sacou negru si pantalon gri, cu cravata rosie si tinuta adecvata pentru doamne.

 

       CAVALERI

Cavaler/

Doamna a Templului

KTJ/DTJ

Tinuta de lucru este alcatuita din mantie alba, avand brodata o cruce rosie cu brate duble pe partea stanga, purtata deasupra rasei albe de scutier. Se poarta manusi albe. Se poarta la gat esarfa neagra cu bijuteria Ordinului. Se recomanda purtarea unui pantalon de culoare inchisa.

Tinuta de gala este alcatuita din costum, frac sau smoching, camasa alba, vesta alba sau brau alb, papion alb pentru Cavaleri si tinuta adecvata de seara pentru Doamnele Templului. La tinuta se ataseaza insemnele specifice gradului si distinctiile*. Tinuta se pastreaza si pentru celelalte grade.

Semnul distinctiv este esarfa neagra la gat de care se afla suspendata bijuteria (crucea rosie cu brate duble avand deasupra o coroana).

Tinuta de ocazie este alcatuita din costum negru sau sacou negru si pantalon gri, cu cravata rosie - Cavaleri, tinuta adecvata pentru Doamnele Templului. Nu se poarta distinctii in marime naturala (exceptie steaua de Comandor).

Ofiter

KOTJ/DOTJ

Se adauga intre esarfa si cruce o bijuterie simbolizand un trofeu de arme.

                   

Comandor

KCTJ/DCTJ

Se adauga in piept in partea stanga steaua de Comandor argintie**.

                   

Mare Ofiter

KGOTJ/DGOTJ

Se schimba esarfa de la gat cu una de culoare rosie.

                   

Mare Cruce

KGCTJ/DGCTJ

Se adauga o diagonala din matase neagra de la umarul drept la soldul stang de care se afla suspentata bijuteria Ordinului. ***

                   

 

Nota: Tinuta militara adecvata inlocuieste elementele de vestimentatie ale tinutelor de ocazie si de gala. Capelanii si Marii Capelani vor purta tinuta adecvata conform cu regulamentele Bisericii.

 

 

* Prin distinctii se face referire la cele militare, conferite de stat, de Biserica sau cele ale Ordinului. Nu se poarta distinctii ale altor Ordine sau organizatii. Se poarta in marime naturala maximum cinci distinctii (incluzand si steaua de Comandor). Celelalte distinctii se poarta in forma miniaturala, pe bareta.

 

** Marele Prior, Marele Prior Magistral, Marele Prior General Magistral poarta steaua de Comandor aurie.

 

*** Atunci cand protocolul nu cere mare tinuta de gala (frac sau smoching) diagonala nu se poarta. Pentru a se deosebi de gradul de Mare Ofiter se inlocuieste esarfa de la gat cu una aurie.

 

Membrii Marelui Magisterium, Marele Prior General Magistral poarta esarfa visinie.

 

 

 

 

Sistemul de distinctii si decoratii

al Marelui Priorat General Magistral al Romaniei

 

 

Distinctiile se acorda membrilor Ordinului sau altor persoane, care impartasesc credinta crestina, care s-au distins in activitatile derulate de catre OSMTH sau au merite deosebite in apararea religiei crestine sau in actiuni caritabile.

 

STEAUA

MARELUI PRIORAT GENERAL MAGISTRAL AL ROMANIEI

 

                          

DE ARGINT                     DE AUR

 

 

MEDALIA DE ONOARE

A MARELUI PRIORAT GENERAL MAGISTRAL AL ROMANIEI

 

                                       

CLASA III            CLASA II            CLASA I

 

CRUCEA DE MERIT

A MARELUI PRIORAT GENERAL MAGISTRAL AL ROMANIEI

(se acorda exclusiv membrilor Ordinului)

 

                                       

CLASA III            CLASA II            CLASA I

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!